Μωσαϊκό με τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν!

Αν σας έχουν περισσέψει κουραμπιέδες από τα Χριστούγεννα αλλά έχετε μπουχτίσει από αυτούς, μπορείτε αντί να τους πετάξετε να τους κάνετε κάτι άλλο! Ένα νέο γευστικό γλυκό που σίγουρα θα φαγωθεί αμέσως. Οι περισσευούμενοι κουραμπιέδες μπορούν εύκολα να γίνουν ένα μωσαϊκό. Στην παρακάτω συνταγή αντί για μπισκότα πτι μπερ βάλτε θρυμματισμένους κουραμπιέδες!!!

Υλικά

  • θρυμματισμένοι κουραμπιεδες
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας 125 γρ. βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζανιού 25 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού 25 ml κονιάκ ή Vinsanto

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες

  • Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό.

  • Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ.

  • Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τους θρυμματισμένους κουραμπιέδες και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν στο μείγμα.

  • Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές.

  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώσπου να σφίξει.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο το σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.

Share