Μυρωδάτη βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά!

Η βασιλόπιτα είναι το κέικ που δεν λείπει από κανένα σπίτι την Πρωτοχρονιά. Όλοι ανυπομονούν να την κόψουν γιατί εκτός από νόστιμη είναι και τυχερή αφού μέσα σε αυτή υπάρχει ένα φλουρί! Η βασιλόπιτα είναι επίσης το κέικ που συνηθίζουμε τα τρώμε για πρωινό και τις επόμενες ημέρες αφού πάντα περισσεύουν αρκετά κομμάτια.

Υλικά

  1. 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 4 αυγά επίσης σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  4. 1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό
  5. ξύσμα πορτοκαλιού
  6. 3 βανίλιες
  7. 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  8. 500 γρ φαρίνα
  9. 1 φλιτζάνι αμύγδαλα και καρύδια τριμμένα
    ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά (να ασπρίσουν).
  2. Μετά προσθέτουμε ένα – ένα τα υλικά χτυπώντας ταυτόχρονα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για περίπου 1 ώρα.
  4. Μόλις γίνει και αφού έχει κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Share