Τα μπισκότα βρώμης με την ινδική καρύδα είναι τα πιο εύκολα αφού απαιτούν μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας και 20 λεπτά ψησίματος.
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού μαλακό αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή λάδι
Ξίσμα λεμονιού
Μισό φλιτζάνι ζάχαρι
1 βανίλια
Μισό φλιτζάνι βρώμη
Μισό φλιτζάνι ινδική καρύδα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το βούτυρο ή το λάδι και το αυγό και τα ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη και δέσουν τα υλικά προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κάνουμε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς με το χέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180. Μόλις περάσουν τα λεπτά τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Tip: Αν είστε λάτρης της σοκολάτας αντί για ινδική καρύδα βάλτε τρούφα.