«Μουσικές Συνάξεις» στο Σχολείο Ψαλτικής στο Μαρούσι με τον Σωκράτη Σινόπουλο!

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, το Σχολείο Ψαλτικής στο Μαρούσι φιλοξενεί τον Σωκράτη Σινόπουλο! Ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας, μαζί με τον Τάσο Πούλιο στο κανονάκι, θα μας παρουσιάσουν ρεπερτόριο που αφορά στη Μεσόγειο, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Στα δεκατέσσερα γνώρισε τον Ross Daly και ξεκίνησε τη μελέτη του πάνω στην πολίτικη λύρα και το λαούτο. Ένα χρόνο μετά έγινε μέλος του Μουσικού Συγκροτήματος «Λαβύρινθος», παίρνοντας μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες και ηχογραφήσεις για έξι χρόνια. Παράλληλα, είχε ενεργό μουσική δράση σε συγκροτήματα με επίκεντρο τη ελληνική Δημοτική, τη Βυζαντινή, την κλασική Οθωμανική Μουσική, την Jazz και το Ρεμπέτικο. Δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας και του πολίτικου λαούτου, γαλουχήθηκε σε ποικίλα μουσικά ιδιώματα ανατολής και δύσης, διαμορφώνοντας αναγνωρίσιμο προσωπικό ύφος.

Το 2000 τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Κρατικό Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών «Μελίνα Μερκούρη». Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η μουσική σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις 21.00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Ψαλτικής στο Μαρούσι

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο του Αμαρουσίου λειτουργεί μία από τις λίγες σχολές ψαλτικής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρότυπη σχολή που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες που αγαπούν τη βυζαντινή μουσική και θέλουν να κατακτήσουν τα μυστικά της.Ιδρύθηκε το 2008 από τον Κωνσταντίνο Μπουσδέκη και τον Κωνσταντίνο Φωτόπουλο και δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της ψαλτικής. Μάλιστα, η επιτυχής παρακολούθηση των σεμιναρίων συνοδεύεται από πιστοποιητικά που είναι επίσημα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Στο «Σχολείον Ψαλτικής» παραδίδονται μαθήματα ψαλτικής τέχνης και παραδοσιακών οργάνων, ενώ λειτουργούν και τμήματα χορωδίας, ορχήστρας, παλαιογραφίας και μελοποιίας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες κάθε ηλικίας και των δύο φύλων, όμως λειτουργεί και παιδικό τμήμα, στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση. Η διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες οξύνει τη μουσική αντίληψη και αποτελεί ένα καταφύγιο τέχνης και πολιτισμού που προάγει τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Πούλιος

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Share