Μια μοναδική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon» στην Κηφισιά

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά την Κρατική Ορχήστρας Αθηνών «Metallon», θα έχουμε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 στις 14:00 στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου).

Μαζί με το φημισμένο σύνολο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon» η μουσική είναι δημιουργία. Το 12μελές σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τη σύμπραξη της ξεχωριστής υψιφώνου Βάσιας Ζαχαροπούλου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και κορυφαίου βιολονίστα Νικόλαου Χαλιάσα, συμμετέχουν στο εορταστικό πνεύμα των Αγίων Ημερών παρουσιάζοντας πασίγνωστες και όχι μόνο μελωδίες.

Το σύνολο χάλκινων πνευστών Metallon δημιουργήθηκε το 2000 από κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η δραστηριότητα του συνόλου περιλαμβάνει συναυλίες με έργα μπαρόκ και κλασσικής μουσικής, τζαζ και σύγχρονες συνθέσεις καθώς επίσης εκπαιδευτικές συναυλίες για παιδιά (κυριακάτικα πρωινά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) γεμίζοντας με χαρά και ευεργετικές επιδράσεις τις καρδιές των μικρών μας φίλων.

Το σύνολο έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σε πολλές πόλεις της χώρας όπως Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα, Κόρινθος, Λευκάδα, Καβάλα, Αγρίνιο κ.α.

Με το σύνολο έχουν συνεργαστεί Έλληνες και ξένοι μαέστροι και σολίστ όπως οι Βύρων Φιδετζής, Νίκος Τσούχλος, Κάρολος Τρικολίδης, Γιώργος Πέτρου, Ανδρέας Πυλαρινός, Ανδρέας Τσελίκας, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Παναγιώτης Βλάχος, Ηλίας Ηλιάδης, ο τρομπετίστας των Canadian Brass Fred Mills, ο τουμπίστας Roger Bobo κ.ά.

Το καλοκαίρι του 2010 το METALLON ηχογράφησε το πρώτο του CD με έργα διακεκριμένων Ελλήνων Συνθετών.

Share