Με 234 μονάδες αίματος ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, μετά την 41η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Με επιτυχία διεξήχθη η 41η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το τριήμερο από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2022 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η θετική ανταπόκριση πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία υπήρξε συγκινητική, καθώς αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους προσήλθαν 261 εθελοντές αιμοδότες για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 41η Εθελοντική Αιμοδοσία συμμετείχαν για πρώτη φορά 35 εθελοντές αιμοδότες νέοι/ες ηλικιακά, που υπογραμμίζει την κοινωνική ευαισθησία και την διάθεση προσφοράς της νέας γενιάς.      

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 234 μονάδες αίματος που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Παράλληλα με την 41η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος σε 10 εθελοντές που το επιθυμούσαν  για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, μέσω του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». (τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού 2132031911).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ευχαριστεί από καρδιάς τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Αμαρουσίου που με την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά τους κρατούν ζωντανή την ελπίδα για ζωή στους συνανθρώπους μας, ενισχύοντας τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση σε μονάδες αίματος.
«Η κοινωνική ευαισθησία με πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και σε αυτό είμαστε όλοι συμμέτοχοι.»

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 41ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) κ. Πέτρος Κόνιαρης με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις Coca Cola, 3E, και Bread Factory για τις ευγενικές χορηγίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Share