Με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου και του 3ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου του ’21 στο ακριτικό νησί του Άη Στράτη

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απεδέχθη την πρόσκληση της Δημάρχου του Άγιου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και  του Αρχηγού του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου Νίκου Μπόγδανου για τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στις εορταστικές εκδηλώσεις του ακριτικού νησιού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η αποστολή του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου αφενός συμμετείχε στην παρέλαση του Άη Στράτη με την «προσκοπική μπάντα» και αφετέρου οργάνωσε δραστηριότητες όπως διαδραστικά εργαστήρια (πληροφορική – ζωγραφική – μοντελισμός), θεατρική παράσταση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν παρών σε αυτές τις δράσεις, υποστηρίζοντας όχι μόνο το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων προκειμένου να προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού αλλά κινητοποίησε και δυνάμεις προκειμένου να καλυφτούν σημαντικές ανάγκες του νησιού σε σχολικά είδη, φάρμακα και κλιματιστικό εξοπλισμό.

Την οργάνωση της αποστολής από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου διεκπεραίωσε με επιτυχία ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης, και με την παρουσία στο νησί των στελεχών του Φόρουμ Νέας Γενιάς Νάνσυς ΑκριδοπούλουΑντρέα ΝτούκλιαΒίλλυ Παπαχρυσάνθου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκρισή τους, στο κάλεσμα συμπαράστασης στον Άη Στράτη, την επιχείρηση με είδη παιχνιδιών «Ζαχαριάς», τις εταιρίες με είδη κλιματισμού Daikin Hellas και υποστήριξη ειδών κλιματισμού Klimart, καθώς και την Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη για την προσφορά της σε υγειονομικό υλικό.

Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς τη Δήμαρχο Μαρία Κακαλή και τους Δημότες – Κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου

 

Αγαπητή Δήμαρχε,

Αγαπητοί συμπολίτες μας του Αγίου Ευστρατίου,

Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του 3ου Σώματος Αεροπροσκόπων του Αμαρουσίου, να συμμετέχουμε στη δράση προσφοράς για τα παιδιά του Αη Στράτη και για το νησί γενικότερα, επ αφορμής και της Εθνικής μας Επετείου για την Επανάσταση του 1821.

Ο Αη Στράτης, με τη βαριά ιστορία και το μοναδικό φυσικό κάλλος αποτελεί για όλους τους Έλληνες σύμβολο ακριτισμού και ορόσημο συμφιλίωσης και δημοκρατίας.

Ο Δήμος μας με αυξημένο το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και εθνικής συνείδησης, βρίσκεται στο πλευρό σας. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλετε ο καθένας ξεχωριστά – κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές – να κρατάτε ψηλά την Ελληνική Σημαία να δημιουργείτε και να πρωτοπορείτε, σε ένα τόπο που τα τελευταία χρόνια με το δικό σας κόπο και μεράκι, καινοτομεί.

Σήμερα λοιπόν, εδώ μαζί σας γιορτάζουμε αφενός την επανάσταση του έθνους και αφετέρου δίνουμε τα χέρια για μία νέα σχέση ψυχικής αλλά έμπρακτης αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων και των δημοτών μας. Κινητοποιούμε τις δυνάμεις του Αμαρουσίου προκειμένου η ποιότητα ζωής στον Αη Στράτη να μην υστερεί έναντι της ηπειρωτικής Ελλάδας ή άλλων μεγάλων νησιών της χώρας μας.

Εκ μέρους όλων των Μαρουσιωτών σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές και τις ευχαριστίες για τη γενναιοψυχία και τον πατριωτισμό σας.

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά με υγεία και αισιοδοξία.

Share