Μαρούσι: Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού από την Περιφέρεια Β.Τ. Αθηνών

Πως μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού; Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες; Τι ρόλο παίζουν η διατροφή και το άγχος; Σε αυτά τα καίρια ερωτήματα βρήκαν απαντήσεις οι εργαζόμενες της Περιφέρειας Βόρειου Τομέα στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας στο Μαρούσι.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού η Βιβιάννα Μηλιώνη, Γιατρός της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγεία Βόρειου Τομέα και η Κατερίνα Τσιρώνη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας, ενημέρωσαν το κοινό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.Παράλληλα ευχαρίστησε τις γιατρούς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με το Άλμα Ζωής, είναι αποκαλυπτικά καθώς δείχνουν πως κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως αναμένεται να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού ενώ στην Ελλάδα κάθε χρόνο οι γιατροί εντοπίζουν 4.500 νέα περιστατικά. Η κ. Μηλιώνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της αναφέρθηκε στους παράγοντες που συμβάλουν στην εκδήλωση του καρκίνου του μαστού και στα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες για να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξής τους. Όπως η ίδια τόνισε το σημαντικότερο είναι όλες να γνωρίζουν το σώμα τους και να μπορούν μέσω της ψηλάφησης να αντιληφθούν τυχόν αλλαγές. Η υγιεινή διατροφή, η διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά όρια και η συστηματική άσκηση διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Η κ. Τσιρώνη τόνισε από την πλευρά της πως ο μεγαλύτερος παράγοντας εκδήλωσης ασθενειών είναι το άγχος και η στεναχώρια. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή στην οποία και εστίασε η κ. Τσιρώνη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. Σύμφωνα με την ίδια, οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν μεταξύ άλλων τις επεξεργασμένες τροφές και τη συχνή κατανάλωση κρέατος προκειμένου να αποτραπεί η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό. Όπως επεσήμανε η κ. Τσιρώνη οι σωστοί συνδυασμοί στη διατροφή είναι και το κλειδί!

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών οι γυναίκες έλαβαν το ενημερωτικό υλικό που παραχώρησε για την εκδήλωση το Άλμα Ζωής και είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με την κ. Τσιρώνη, την κ. Μηλιώνη και με τον κ. Καραμέρο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα  επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μόνο την αρχή μιας σειράς δράσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε στο maroussi–news o Aντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος.

 

 

Share