Μαθαίνοντας φυτοτεχνική και αρχιτεκτονική τοπίου στα “θρανία” της Επαγγελματικής Σχολής Συγγρού

Η Επαγγελματική Σχολή Συγγρού που βρίσκεται μέσα στο Άλσος Συγγρού αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την γεωπονία και να γίνουν επαγγελματίες κηπουροί.  Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί δύο χρόνια, είναι δωρεάν και μπορούν να γραφτούν σε αυτή όσοι έχουν φοιτήσει έως και την πρώτη Λυκείου. Από το 2011 στη Σχολή διδάσκεται η ειδικότητα των Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου.

Φέτος, συνολικά σπουδάζουν 28 άτομα, 10 στο πρώτο έτος και 18 στο δεύτερο έτος. «Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως εδώ δεν έρχονται μόνο έφηβοι και νέοι. Στη σχολή μας φοιτούν και άτομα που έχουν ήδη ένα πτυχίο και είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία» δήλωσε στο maroussi-news.gr η Εύα Παναγιώτου, γεωπόνος και καθηγήτρια της Σχολής.

«Οι μαθητές που φοιτούν αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας είναι από 20 ετών έως και 45» επεσήμανε ο Διευθυντής της Σχολής Ιωσήφ Παπαναστασίου και πρόσθεσε «Δεν υπάρχει όριο ως προς την ηλικία, όποιος έχει τελειώσει την Α’ Λυκείου και του αρέσει η ενασχόληση με τον συγκεκριμένο κλάδο μπορεί να φοιτήσει στη Σχολή μας ανεξαρτήτως ηλικίας».

Οι απόφοιτοι της Σχολής λαμβάνουν πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θεωρούνται τεχνίτες και επαγγελματίες κηπουροί. Δεν μπορούν ωστόσο να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Τα μαθήματα που διδάσκονται εδώ καλύπτουν κλάδους της γεωπονικής και όλα όσα μαθαίνουν οι μαθητές μας μπορούν να φανούν χρήσιμα και σε άλλους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής» υπογράμμισε ο κ. Παπαναστασίου.

Η Επαγγελματική Σχολή Συγγρού αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για όσου αγαπούν την επαφή με τη φύση και ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν περισσότερα πράγματα για την ανθοκομία, τα βασικά στοιχεία αρχιτεκτονικής τοποίου και σχεδιασμού κηποτεχνικών εφαρμογών, τη λαχανοκομία, τη φυτοπροστασία, τον χειρισμό μηχανημάτων κηποτεχνικών έργων, αρδευτικών δικτύων και εμπορίας (marketing) γεωργικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάθε ένα από τα μαθήματα που διδάσκονται εκτός από το θεωρητικό μέρος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, στην πρακτική εξάσκηση εντός του άλσους Συγγρού, όπου βρίσκεται η ΕΠΑΣ.

Η Επαγγελματική Σχολή του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) – ΔΗΜΗΤΡΑ λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και αποτελεί μία από τις  έξι δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές που υπάρχουν στην χώρα.

Οι εγγραφές γίνονται κάθε Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

ΕΠΑΣ. Συγγρού, Κηφισίας 182 Μαρούσι

ΤΗΛ & Fax: 210 8012701

epasmar@otenet.gr

www.elgo.gr

Share