Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης

«Η Ανεξάρτητη Διαβίωση, για τα άτομα με αναπηρία, αποτελεί τον τρόπο και την δυνατότητα να ζουν τη ζωή που δικαιούνται, τη ζωή που περιλαμβάνει όλα τα αυτονόητα που ισχύουν και για όλους εμάς.

Αυτή τη σημαντική ημέρα και στο πλαίσιο του εορτασμού της, ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί τους Δημότες και κυρίως όλους εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο “Ανεξάρτητη Διαβίωση” να προσεγγίσουν νοερά, να αφουγκραστούν και να κατανοήσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία.

Είναι οι συνάνθρωποί μας που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας, την εργασία, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και σε όλους τους τομείς της ζωής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την απρόσκοπτη δραστηριότητά τους, είναι ότι το δομημένο περιβάλλον και οι μεταφορές είναι προσβάσιμες, ότι υπάρχει διαθεσιμότητα τεχνικών βοηθημάτων και δυνατή η προσωπική βοήθεια.

Ως Δήμος Αμαρουσίου, προσπαθούμε και φροντίζουμε ώστε οι υπηρεσίες μας να γίνουν προσβάσιμες για όλους και να προσφέρουν στους ανθρώπους με αναπηρία την απαραίτητη ευελιξία στην καθημερινή τους ζωή.

Για εμάς, η Ανεξάρτητη Διαβίωση αποτελεί στοιχείο Πολιτισμού, δείκτη κοινωνικής προόδου και σεβασμού στον άνθρωπο, την ατομική ελευθερία, τις ανάγκες, τις επιθυμίες και επιλογές του ατόμου».

Share