Μέχρι σήμερα 6 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών 2019/20

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές να υποβάλλουν Αίτηση για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις για το Ακαδημαικό έτος 2019-2020, μέχρι και σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14.00.

Η σχολή θα δεχτεί κατ’ ανώτατο όριο 25 σπουδαστές στο Α΄ έτος σπουδών, σύμφωνα με τις διαστάσεις των εγκεκριμένων αιθουσών διδασκαλίας και των εποπτικών μέσων διδασκαλίας της.

Λίγα λόγια για τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ιδρύθηκε το 1871 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού για την παροχή τριτοβάθμιας (ανώτερης) εκπαίδευσης.

Στις ετήσιες εισαγωγικές εξετάσεις επιλέγονται μέσα από διαδοχικούς κύκλους 20 σπουδαστές. Κατά τον πρώτο κύκλο, πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται ο εκάστοτε υπεύθυνος καθηγητής ο οποίος παρακολουθεί στενά την πορεία του έτους μέχρι και την αποφοίτηση. Η επιτροπή του πρώτου κύκλου έχει εξ ολοκλήρου διαφορετική σύνθεση κάθε χρονιά.

H φοίτηση είναι τετραετής με το πρώτο έτος να θεωρείται προπαρασκευαστικό. Στο τέταρτο έτος οι σπουδαστές αφιερώνουν το χρόνο τους σχεδόν αποκλειστικά σε δοκιμές για παραστάσεις που ανεβάζουν υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών σκηνοθετών από το δυναμικό της Σχολής αλλά κι εκτός. Κατά το ακαδημαϊκό έτος ’19-’20 π.χ. η Σχολή θα υποδεχτεί δύο αποφοίτους της που ολοκλήρωσαν σπουδές σκηνοθεσίας στο εξωτερικό: τον Γρηγόρη Λιακόπουλο (Ακαδημία Θεάτρου του Αμβούργου) και τον Γιώργο Κουτλή (Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης-GITIS), καθώς και τον Nikita Milivojevic που, σε συνεργασία με την Amalia Bennett, θα δουλέψει με τους τεταρτοετείς της Σχολής του Ωδείου Αθηνών και της Ακαδημίας Τεχνών του Νόβι Σαντ στη Σερβία πάνω στο ίδιο έργο σε διαφορετικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν και στις δύο χώρες.

Εκτός από τον κορμό του βασικού προγράμματος εκπαίδευσης οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από εκπαιδευτικές ανταλλαγές με κάποια από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο. Ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός δίνει στο πλήρως ανακαινισμένο θέατρο της Σχολής τη δυνατότητα να συνδέεται ψηφιακά με αντίστοιχους χώρους οπουδήποτε στον πλανήτη για συνδιδασκαλία ή πραγματοποίηση κοινών παραστάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Δεδομένου ότι η ουσιαστική σπουδή του θεάτρου προκύπτει μόνο μέσα από την ίδια την πράξη, οι σπουδαστές εκθέτουν τη δουλειά τους με ποικίλους τρόπους (ανεβάσματα ολόκληρων έργων, συναυλίες, καμπαρέ, βραδιές χορού, παραστάσεις δρόμου, κινηματογραφικές ταινίες) σε συνεργασία με σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας και ξεχωριστούς χώρους τέχνης.

Από το 2014 λειτουργεί το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής για παιδιά Νηπίου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ενώ κάθε καλοκαίρι λειτουργεί Εργαστήρι Εκπαιδευτικού Δράματος για παιδιά και εφήβους.

Τέλος, η Σχολή διοργανώνει σεμινάρια κι εκπαιδευτικά προγράμματα και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να πραγματοποιήσετε την αίτησή σας, επισκεφθείτε αυτό το σύνδεσμο.

Share