Λιγκουίνι με μπρόκολο, σολομό και κρέμα

Ζυμαρικά με ψαρικά είναι ένα νόστιμος συνδυασμός που αξίζει να εντάξετε στην διατροφή σας. Η συνταγή που σας προτείνουμε δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο. Είναι απλή αλλά δίνει ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά συνταγής

500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
600 γρ. σολομό φρέσκο χωρίς φλούδα και κόκκαλα
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
250 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Ζεματίζετε το μπρόκολο και το στραγγίζετε καλά. Βράζετε το σολομό για 8΄και τον στραγγίζετε. Τον κόβετε σε μικρές μπουκιές
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε κατόπιν το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.
  • Βράζετε τα λιγκουίνι.
  • Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με τα σοταρισμένα λαχανικά, το σολομό και τα τυριά.
  • Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με πιπέρι και τον άνηθο.
  • Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά  για 2’-3’ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ανακατευθούν με  την κρέμα γάλακτος .
Share