Κολύμβηση ΑμεΑ: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μιχαλεντζάκης

Συγκλονιστικός και πάλι ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης! Δύο ημέρες μετά την πρωτιά στα 100μ. ελεύθερο, ο πρωταθλητής από την Αλεξανδρούπολη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 100μ. πεταλούδα κατηγορίας S8 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Με εξαιρετικό δεύτερο 50άρι, ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά στο Λονδίνο.

Ο Μιχαλεντζάκης στον πρωϊνό προκριματικό έκανε… οικονομία δυνάμεων (1:05.21), προκειμένου να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στον βραδινό τελικό, κάτι που συνέβη και με τεράστια μάλιστα επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας κολυμβητής ήταν πιο αργός από τον Αμερικανό Γκρίσγουολντ (+0.68) στο πρώτο μισό της διαδρομής, όμως στο δεύτερο 50άρι ήταν γρήγορος και αποτελεσματικός όπως αποδείχθηκε. Και το πανηγύρισε τρελά, απαλλαγμένος πλέον από το άγχος της κούρσας, μόλις διορθώθηκε η σειρά τερματισμού από τους διοργανωτές στον φωτεινό πίνακα του London Aquatics Centre.

Όσον αφορά στον Αριστείδη Μακροδημήτρη, κατετάγη 5ος στον τελικό των 100μ. ύπτιο κατηγορίας S2. Η επίδοση του κατόχου τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων, στο ίδιο κολυμβητήριο, το 2012, ήταν 2:16.14. Ο Μακροδημήτρης είχε προκριθεί στον τελικό με την 5η καλύτερη επίδοση των προκριματικών (2:21.86).

Πηγή: Sport24.gr

Share