Καταιγίδα στην Αττική – Τα προβλήματα στους δρόμους

Μαύρα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα στην Αττική και η βροχή ξεκίνησε σε αρκετές περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας, το Καματερό, η Φιλαδέλφεια, το Γαλάτσι, το Μενίδι, τα Ιλίσια, το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή και η Παλλήνη.

H κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη, με τα σημαντικότερα προβλήματα να καταγράφονται αυτή την ώρα στη λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Ψυχικού, στην λωφόρο Κατεχάκη, και στην Μεσογείων, στη συμβολή της με την λεωφόρο Κατεχάκη, και στα δύο ρεύματα.

Μποτιλιάρισμα σημειώνεται και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα ανόδου από Πέτρου Ράλλη μέχρι τα Σεπόλια.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Προσοχή σε όσους ζουν και κινούνται στην Αττική είχε συστήσει ήδη από χθες ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Φίλες και φίλοι από την Αττική! Κατά την ταπεινή μου γνώμη η αυριανή ημέρα (Πέμπτη 28/5) χρήζει προσοχής όσον αφορά στην εκδήλωση φαινομένων (βροχών – καταιγίδων) πιθανώς έντονων σε αρκετές περιοχές του νομού, αλλά και δεδομένης και της μεγάλης επιφανειακής απορροής και στο λεκανοπέδιο, τα οποία και αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια κυρίως των θερμών ωρών της ημέρας!”.

Τι “τρέχει” με τον καιρό; – Απαντήσεις για τον… άστατο Μάιο

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός, μίλησαν στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” και απαντούν στο τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πώς εξελίσσονται οι καιρικές συνθήκες.

Όπως τόνισε ο κ. Καλλιάνος, η αστάθεια στον καιρό είναι συχνό φαινόμενο στη μεταβατική περίοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Επίσης, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε ότι ο κ. Ζερεφός ενημέρωσε πρόσφατα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στη χώρα, προσθέτοντας ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα για καταστροφές καλλιεργειών από αγρότες.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζερεφός υπογράμμισε ότι είναι σπάνιες οι φορές που το θερμόμετρο έχει πέσει από τους 40 βαθμούς Κελσίου στο μηδέν, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει σε ερημικές τοποθεσίες, όπως η Σαχάρα.

Παράλληλα, ο Χρήστος Ζερεφός εστίασε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία στην Ελλάδα δημιουργεί ξηρασία και τόνισε ότι πλέον απειλείται με ερημοποίηση το 40% της χώρας σε 30-40 χρόνια.

Πηγή: thetoc.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi

Share