Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου ο Λευτέρης Μαγιάκης

Ο Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», στην οποία η κ. Δώρα Δαβή παρουσίασε την ομόφωνη  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με αυτήν υποψήφιος δήμαρχος επιλέγεται ο κ. Λ. Μαγιάκης, που, όπως επισημαίνει η παράταξη, διαθέτει σε αυτήν τη φάση  την απαραίτητη αναγνωρισιμότητα και οργανωτική εμπειρία.

Χθες Δευτέρα 17-12-2018 ανακοινώσαμε την υποψηφιότητα μας. Οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ακόμα ευρύτερου…

Gepostet von Λευτερης Μαγιακης am Dienstag, 18. Dezember 2018

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη εάν ο κ. Μαγιάκης εκλεγεί δήμαρχος θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξης για όλη την προβλεπόμενη θητεία. Σε αντίθετη περίπτωση, στο πλαίσιο της συλλογικότητας και της εναλλαγής στις θέσεις ευθύνης, επικεφαλής της παράταξης από 1η Οκτωβρίου 2021 και μέχρι τέλους της θητείας θα είναι η δημοτική σύμβουλος Αικατερίνη Ψάλτη.

Στην ομιλία του ο κ. Λ. Μαγιάκης ευχαρίστησε τα μέλη της παράταξης και όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή που του έκαναν να τον εκλέξουν και πάλι υποψήφιο δήμαρχο. Αναφέρθηκε στις αρχές, τις αξίες, το πολιτικό ήθος που διέπουν την παράταξη, τις αυτοδιοικητικές  θέσεις και τους προγραμματικούς της στόχους, όπως αποφασίστηκαν στη συνέλευση της παράταξης στις 7 Νοεμβρίου 2018.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο έργο της παράταξης στην προηγούμενη θητεία στην κοινωνία, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους θεσμούς. Εξέφρασε τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό της παράταξης, όχι μόνο γιατί τα μνημόνια είναι σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, αλλά και γιατί, όπως είπε, «υποβαθμίζουν τη δημοκρατία και προσπαθούν να αδρανοποιήσουν την κοινωνία ώστε να μην αντιστέκεται στις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για αυτήν».

 

Share