Ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων το Πάσχα – Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Το τριήμερο του Πάσχα κυλάει μέχρι στιγμής ομαλά και χωρίς απρόοπτα καθώς όπως αποδείχτηκε τόσο από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ όσο και από την εικόνα στις κεντρικούς λεωφόρους της Αθήνας, οι πολίτες υπάκουσαν στα πιο αυστηρά μέτρα των τελευταίων ημερών.

Αν συνεχιστεί αυτή η πειθαρχία σε συνδυασμό με την καθοδική πορεία της διασποράς του κοροναϊού, τότε σύντομα θα ακούσουμε και επίσημες ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Ήδη άλλωστε η επιδημιολογική εικόνα του κοροναϊού προκαλεί ικανοποίηση στους επιστήμονες, καθώς το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν μόλις 11 νέα κρούσματα.

Ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων

Μπορεί τα αυστηρά πρόστιμα να ισχύουν μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα, αλλά είναι εμφανές πως η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο σημαντική για την πορεία του κοροναϊού καθώς τότε θα δοκιμάζονταν η αντοχή των πολιτών απέναντι στα αυστηρά μέτρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τους οβελίες στα μπαλκόνια και τις ταράτσες, αλλά και αυτές με τους εντελώς άδειους δρόμους στην καρδιά της Αθήνας.

Άλλωστε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκαν μόλις 52 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας [που επισείει 300 ευρώ πρόστιμο], καθώς επίσης και ακόμη 51 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις [150 ευρώ πρόστιμο].

Πηγή: in.gr

 

Share