Ιδρύεται «Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση» στο Μαρούσι

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Άρτεμις» (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), με σκοπό την ίδρυση Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση στο Μαρούσι. 

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαίρης Γαλαζούλα, από τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρο Κόνιαρη και τον Πρόεδρο της ΕΠΑΨΥ Δημήτρη Γαλάνη, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στόχος της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση είναι να καλύψει το κενό στον τομέα της ψυχικής υγείας και η έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ψυχωτικών διαταραχών, ιδίως των εφήβων και των νεαρών ηλικιών.      

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ θα προβεί στην δωρεάν παραχώρηση κατάλληλου χώρου στέγασης και λειτουργίας της Μονάδας για τα επόμενα 10 έτη.
Από την πλευρά της, η ΕΠΑΨΥ αναλαμβάνει τη λειτουργία και το γενικότερο συντονισμό και οργάνωση της Μονάδας, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων-Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Επιπλέον θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες  παιδοψυχιάτρου σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ για τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων που διαμένουν στο Δήμο Αμαρουσίου, σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας δήλωσε:

«Η ψυχική υγεία ιδιαίτερα στα παιδιά και στους εφήβους είναι ένα  σημαντικό θέμα και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για εξέλιξή τους στην ενήλικη ζωή.

Ως φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρισκόμαστε εγγύτερα στις ανάγκες των συμπολιτών μας και αντιλαμβανόμενοι τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους φορείς, προκειμένου να παρέχουμε  ποιοτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την ΕΠΑΨΥ έρχεται να καλύψει το κενό στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και να ενδυναμώσει τις υποδομές στους τομείς της πρόληψης, της αξιολόγησης και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που βιώνουν ιδιαίτερα τα παιδιά και οι έφηβοι.
Είμαι σίγουρος πως η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης θα γίνει αρωγός σε θέματα ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας και να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

Share