Θ. Αμπατζόγλου: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού είναι καθοριστικός στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής»

Με επιτυχία διαχειρίστηκε και διένειμε ο Δήμος Αμαρουσίου είδη παντοπωλείου και οπωροκηπευτικών, ως επικεφαλής εταίρος της Σύμπραξης Βόρειου Τομέα Αττικής, στο πλαίσιο της Νέας Πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του απόρους (ΤΕΒΑ).

Ειδικότερα, το διήμερο 14- 16 Οκτωβρίου 2020, διανεμήθηκαν στους 6 Δήμους της Σύμπραξης: φέτα (2050 τμχ),γραβιέρα (2050 τμχ), ελαιόλαδο (1345 τμχ), κολοκύθια ( 2800 κιλά) και τομάτες (2800 κιλά).

Στο Δήμο Αμαρουσίου οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι 317 ωφελούμενες οικογένειες (608 μεμονωμένοι ωφελούμενοι), οι οποίες έλαβαν αντίστοιχες ποσότητες προϊόντων ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών τους. Η προσέλευση των ωφελουμένων έφθασε στο 60%.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι 5 Δήμοι της Σύμπραξης έλαβαν προϊόντα ανάλογα με τις οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα. Επισιτιστική βοήθεια έλαβαν:
Στο Δήμο Μεταμόρφωσης 220 οικογένειες, στο Δήμο Πεντέλης 147 οικογένειες, στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης 118 οικογένειες, στο Δήμο Παπάγου –Χολαργού 47 οικογένειες και στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού 3 οικογένειες.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την επιτυχή διαχείριση και διανομή της επισιτιστικής βοήθειας και υπογραμμίζει: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού είναι καθοριστικός στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.»  

Η δράση πραγματοποιήθηκε  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, υπό την εποπτεία του Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου κ. Πέτρου Κόνιαρη, τηρουμένων όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον covid-19, τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για τους εργαζόμενους.

Share