Θ. Αμπατζόγλου: “Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και κατάθεση ψυχής”

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού», ο δήμαρχος Αμαρουσίου έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας πως «ο εθελοντισμός είναι αλτρουισμός και κατάθεση ψυχής».

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου:

Ο εθελοντισμός είναι ιδέα, είναι στάση ζωής που λειτουργεί στον αντίποδα του ατομικισμού προτάσσοντας την ανιδιοτελή και οργανωμένη προσφορά απέναντι σε φαινόμενα του καιρού μας όπως η αποχή, η αδιαφορία και η αδράνεια. Είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητάς μας που διδάσκει αξίες όπως η συμμετοχή, η ευθύνη, η αξιοπρέπεια, η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

Ο εθελοντισμός ως παγκόσμιο κίνημα και τρόπος σκέψης, είναι ατομική και συλλογική ολοκλήρωση, είναι εμπειρία, μάθηση και δημιουργία και αποτελεί το συμπλήρωμα του κοινωνικού κράτους.

Είναι βίωμα υγιούς αντίδρασης και δράσης, προσφοράς και συναισθημάτων. Είναι η συνειδητή ατομική συνεισφορά του καθενός μας, που δεν σχετίζεται με το κέρδος, αλλά στοχεύει σε δράσεις, που υπηρετούν το γενικό καλό.

Αποδέκτης της δράσης των εθελοντικών πρωτοβουλιών είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Είναι ο πολίτης, το περιβάλλον, η Πολιτική Προστασία καθώς και κοινωνικά ζητήματα που αναζητούν λύσεις.

Ως Δήμος Αμαρουσίου ενθαρρύνουμε δράσεις δημοτών, φορέων ή συλλόγων με τη βεβαιότητα ότι αυτές συνιστούν έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι νοιάξιμο, συνεργασία και ισότητα. Είναι αλτρουισμός και κατάθεση ψυχής. Ο εθελοντισμός είναι αγάπη άνευ όρων.

Share