Θ. Αμπατζόγλου: Ιερό μας χρέος η διατήρηση της μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής

Με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος που καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 σε μνήμη των κτηνωδιών και του βίαιου ξεριζωμού που υπέστησαν οι πρόγονοί μας το 1922 και την περίοδο που ακολούθησε, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρεβρέθηκε σε εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Αποτελεί ιερό μας χρέος η διατήρηση της μνήμης της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι προσηλωμένη στα αθώα θύματα μίας ανείπωτης τραγωδίας, ίσως της χειρότερης που έζησε ο Ελληνισμός.

Ως Έλληνας με μικρασιατική καταγωγή, αισθάνομαι διπλά συγκινημένος γιατί το Μαρούσι είναι μία πόλη που φιλοξενεί Μικρασιατικούς συλλόγους με πολύ δυναμική παρουσία, που διατηρούν άσβεστο τον πυρσό της κληρονομιάς μας και μεταλαμπαδεύουν τα ιδανικά του ανθρωπισμού και της ελευθερίας σε όλη την κοινωνία μας.

Σήμερα είναι μέρα βαθιάς θλίψης για αυτή την εθνική τραγωδία, αλλά και ελπίδας ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να αναγεννηθούμε».

Share