Θ. Αμπατζόγλου: Επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στο Μαρούσι

Την ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στο Μαρούσι που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση, το κυκλοφοριακό και την ασφάλεια των πολιτών ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη συνάντηση που είχε με την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων επί των τεχνικών θεμάτων.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε: «τα έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης πρέπει να επιταχυνθούν. Υπάρχουν σημεία στο Δήμο Αμαρουσίου που εγκυμονούν κινδύνους αυτά κάθε αυτά, αλλά και οι παρακείμενες περιοχές τους, λόγω κακής ρυμοτομίας. Εκτός από το ρέμα Σαπφούς, για το οποίο τα έργα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα, υπάρχει σοβαρό ζήτημα και με την Κοκκινιά ειδικά στην περιοχή Κονίτσης όπου είναι απαραίτητα τα έργα απορροής ομβρίων υδάτων. Η συνολική διευθέτηση των ρεμάτων και τα αντιπλημμυρικά έργα, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν και αυτό διεκδικούμε, για να είναι το Μαρούσι μία σύγχρονη και ασφαλής πόλη».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στο θέμα της επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος, με συγκεκριμένα μεγάλα έργα, για τη βελτίωση της κίνησης των οχημάτων και την ασφάλεια των πεζών.

Τέλος ο κ. Θ. Αμπατζόγλου έθεσε και το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών από την περιοχή του Αγίου Θωμά στην περιοχή του Παραδείσου Αμαρουσίου και το αντίστροφο, καθώς μεσολαβεί μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κυκλοφοριακά ζώνη.

Η κα Λουκία Κεφαλογιάννη από τη δική της πλευρά δεσμεύτηκε πως θα προβεί σε εκείνες τις ενέργειες που θα επιταχύνουν τα έργα για τα οποία αρμόδια είναι η Περιφέρεια Αττικής και πως θα ενταθεί η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου έτσι ώστε σύντομα να ενταχθούν και άλλα έργα πνοής που έχει ανάγκη η πόλη.​

Share