Η υπέροχη μουσική βραδιά στην Βορέειο βιβλιοθήκη

Μια μοναδική μουσική βραδιά είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένας συγκεκριμένος αριθμός θεατών την Πέμπτη 13 Ιουλίου στην Βορέειο Βιβλιοθήκη. Στην 2η Μουσική Βραδιά που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) με θέμα «Τραγούδια κάτω απ΄ το φεγγάρι» με μουσικές μελωδίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αφού συνεχάρη την ΚΕΔΑ για τη διοργάνωση και ευχαρίστησε τους καταξιωμένους καλλιτέχνες για την παρουσία τους, κατά τη διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του μεταξύ άλλων τόνισε: «Αναδεικνύουμε τις πολιτιστικές δομές του Δήμου μας όπως τα Μουσεία, την Πινακοθήκη και τη Βιβλιοθήκη καθώς θέλουμε να τα ανάγουμε στα ζωντανά κύτταρα πολιτισμού της πόλης μας. Γι αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή, ως νέα Δημοτική Αρχή δώσαμε την πρέπουσα σημασία με έργα όπως αυτά των παρεμβάσεων στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Βορέειου  και σήμερα έχουμε τη χαρά να την επιλέγουμε για την έναρξη των πολιτιστικών καλοκαιρινών δραστηριοτήτων μας. Επιπλέον στηρίζουμε και προβάλουμε τους καθηγητές του Ωδείου μας γιατί εμφυσήουν τους νέους ανθρώπους του Αμαρουσίου με την ευγένεια της μουσικής και της αρμονίας και τέλος επιθυμούμε οι τοπικοί δημιουργοί και καλλιτέχνες να έχουν το δικό τους βήμα στους πολιτιστικούς χώρους μας, προάγοντας την εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας. Θα προσπαθήσουμε τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του φθινοπώρου, παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, να παράξουμε  ποιοτικές εκδηλώσεις που θα προσδώσουν μία νέα προστιθέμενη πολιτιστική αξία στην πόλη μας».   

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και Κατερίνα Βουρλάκη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η αναπληρώτρια Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φανή Λέκκα και η σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά.

Σημειώνεται πως η 1η Μουσική Βραδιά που διοργανώθηκε από την ΚΕΔΑ την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στον προαύλιο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, φιλοξένησε ένα μουσικό σχήμα από έξι καταξιωμένους  Καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους στον κόσμο της  Jazz μουσικής.

Share