Η Νέα Ιωνία και άλλοι 69 δήμοι της Ελλάδας αποκτούν δωρεάν Wi-Fi

Ο Δήμος της Νέας Ιωνίας είναι μεταξύ των 70 Δήμων της Ελλάδας που θα αποκτήσουν δωρέαν Wi-Fi. Συγκεκριμένα  οι 70 δήμοι βρίσκονται ανάμεσα σε 1.780 ευρωπαϊκούς δήμους που θα ενισχυθούν από την Ε.Ε. για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας κατάφερε να αποκτήσει το δωρεάν Wi-Fi καθώς σε μια διαδικασία επιλογής κατά σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και την ώρα υποβολής της αίτησής τους, επέδειξε αυξημένη ετοιμότητα, υποβάλοντας πρόταση χρηματοδότησης από τους πρώτους Δήμους.

Η πρωτοβουλία «WiFi4EU» αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε., μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημοτικά κτήρια.

Το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν επακριβώς οι δημόσιοι χώροι όπου υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης Wi-Fi.

“O Δήμος μας επιλέχθηκε ανάμεσα σε 70 Δήμους της χώρας και σύντομα οι δημότες θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν περιήγηση στο διαδίκτυο. Προσπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες, προχωράμε αποφασιστικά, επενδύοντας στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του και των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη” δήλωσε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, και πρόσθεσε “Η Νέα Ιωνία, λοιπόν, είναι έτοιμη και θα διεκδικήσει το καλύτερο για τους πολίτες της, για τις επόμενες γενιές, για το μέλλον της”.

Share