Η δράση προσφοράς του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στον ακριτικό Αη Στράτη

Για τα ισχυρά μηνύματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης που αναδεικνύονται μέσα από τις δράσεις προσφοράς όπως αυτή που διοργάνωσε το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στον ακριτικό Αη Στράτη (24-27.3.22), μίλησε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτή την ενέργεια, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

Η δράση εθελοντισμού αφορούσε κυρίως στην αποστολή μεγάλων ποσοτήτων σε σχολικά είδη, φάρμακα και κλιματιστικό εξοπλισμό για το ακριτικό νησί αλλά και την εκπόνηση βιωματικών δράσεων για τα παιδιά του Άη Στράτη.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου κατά το χαιρετισμό του συνεχάρη τον Αρχηγό Νίκο Μπόγδανο και όλο το 3ο σύστημα Αεροπροσκόπων για την ικανότητά τους  να φέρουν σε πέρας μία τόσο ιδιαίτερη αποστολή, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννη Ιωαννίδη όπως και τους εθελοντές και τα μέλη του Φόρουμ Νέων του Δήμου Αμαρουσίου που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια. Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεων την αλληλεγγύη του σε άλλους Δήμους της Ελλάδας και η πρωτοβουλία των Αεροπροσκόπων για τον Άη Στράτη, αποτέλεσε μία πολύ καλή ευκαιρία να σταθεί το Μαρούσι δίπλα και στους Ακρίτες της χώρας μας και ιδιαιτέρως στα παιδιά αυτών των περιοχών.

Ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου Νίκος Μπόγδανος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη  και όλα τα μέλη του Φόρουμ Νέων, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νίκο Πέππα, τους βαθμοφόρους και όλους όσοι στήριξαν την εν λόγω δράση ενώ στη συνέχεια ανέφερε τη μεγάλη αποδοχή αυτής από τους Έλληνες ακρίτες.

H Δήμαρχος του Αγίου Ευστράτιου Κακαλή Μαρία έστειλε το δικό της μήνυμα αναφέροντας «Η παρουσία, οι δράσεις, η προσφορά και η συμμετοχή σας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου μας συγκίνησε και μας δίδαξε πως μόνο μέσα από την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη απέναντι στο συνάνθρωπο θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, όσο μικροί και μεγάλοι μπορεί να είναι!»

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Κώστας Βεργίτσης (από την Κεντρική Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και οι υπάλληλοι – εθελόντριες της Eurobank (weshare), Όλγα Χαραλαμπίδη κ Στέλλα Παπαγιάννη που συνέδραμαν τη δράση στον Αη Στράτη.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση “ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ” και όλες τις δράσεις του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων στο Νησί του Άγιου Ευστράτιου.

Ειδικότερα:

  • Τη συμμετοχή στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας για τα 110 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού, την προβολή της ιστορίας του προσκοπισμού μέσω ηλεκτρονικών μέσων,
  • Τη θεατρική παράσταση “ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ” στην πλατεία του νησιού,
    Την παράδοση βοήθειας στο Δήμο Αγίου Ευστρατίου για τις ανάγκες του Αγροτικού Ιατρείου και των σχολείων.
  • Τα προσκοπικά παιχνίδια για τα παιδιά του νησιού, τα εργαστήρια χειροτεχνίας, ρομποτικής, αερομοντελισμού. Τη συντήρηση (βάψιμο) της μοναδικής παιδικής χαράς, κατόπιν υπόδειξης του Δήμου καθώς και την εκδήλωση της προσκοπικής πυράς στην παραλία του νησιού.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Δημοκρατίας ενώ η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την ίδια την Δήμαρχο κ. Μαρία Κακαλή καθώς ο Άγιος Ευστράτιος ήταν τόπος εξορίας για πολλούς διανοούμενους τις δεκαετίες 50 – 60 της πατρίδας).
  • Απονομή Επαίνων συμμετοχής στη Ακριτική Δράση που πραγματοποιήθηκε στο νησί του Αγίου  Ευστρατίου.

Στην αποστολή της δράσης προσφοράς συμμετείχαν :

Οι βαθμοφόροι: Τρέπας Χρήστος, Σταματίου Πάνος, Μητρομάρα Φίλια ,Σοφία Μιχαληλίδου, Νίκος Μπόγδανος, Κατερίνα Ντόβα .

Οι ανιχνευτές : Δελατόλας Μάρκος , Ανθόπουλος Ερμής , Τσάτσος Δημήτρης , Πετρούτσος Μιχάλης , Σκίτσας Χαράλαμπος

Οι πρόσκοποι :  Σκίτσας Βασίλης ,Αρβανίτη Ναυσικά ,Κανέλλος Τάσος ,Σιούτη Εβελίνα , Χρονόπουλος Δημήτρης , Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης,  Μπογδάνου Ελένη ,Παπαδάκη Αριέττα ,Μπόγδανος Σπύρος.

Το μέλος Ε.Κ.Σ: Αρβανίτης Φώντας και η ειδικός συνεργάτης : Αλεξίου Χριστίνα (δημοσιογράφος – φωτογράφος)

 

Από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ιωαννίδης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης,  η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής α’βάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη.

Το παρών έδωσε η Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας ΕΝ.ΠΕ. και Αν. Διοικήτρια Γ.Ν.Δ.Α. «Αγία Βαρβάρα» Φωτεινή Βρύνα.

Από το Forum Νέων του Δήμου Αμαρουσίου οι: Νάνσι Ακριδοπούλου, Ανδρέας Ντούκλιας, Βίλλυ Παπαχρυσάνθου.

 

Από τα Συστήματα Προσκόπων Αμαρουσίου παραβρέθηκαν ακόμη:

Η αρχηγός του 1ου συστήματος προσκόπων Αμαρουσίου Λιλή Κοκοτή

Ο αρχηγός του 2ου συστήματος προσκόπων Αμαρουσίου Γιάννης Γεωργόπουλος

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου Ειρήνη Σταθάκου

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου Γιώργος Ράμμος.

Share