Ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και Αθλητισμός με ασφάλεια στο Μαρούσι» στο Κέντρο Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»

Η προσαρμογή και ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα του Δήμου Αμαρουσίου στα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης από τον Covid-19 τόσο ως προς την άσκηση αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής, όσο και στον ευαίσθητο τομέα των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων, αποτελεί το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου στο Κέντρο Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ».Η ημερίδα θα λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00, θα μεταδοθεί διαδικτυακά ζωντανά ταυτόχρονα από το site του Δήμου Αμαρουσίου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ και θα την παρακολουθήσει με  φυσική παρουσία περιορισμένος- λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων του υπουργείου- αριθμός προσκεκλημένων πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου (με προσωπικές ηλεκτρονικές προσκλήσεις).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ημερίδα στον σύνδεσμο: www.hellasnews.tv/live5

Η θεματολογία

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου θα αναδειχθούν οι πρακτικές που ασκήθηκαν, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους δημότες σε πολλά επίπεδα, την περίοδο της πανδημίας. Στη συνέχεια, θα αναπτυχθούν θέματα όπως η επικινδυνότητα του  κορωνοϊού SARS-CoV-2, οι διάφορες μορφές με τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί και τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται.

Από την πλευρά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, θα απαντηθούν καίρια ερωτήματα  σχετικά με την πανδημία. Πού βρισκόμαστε σήμερα; Πώς να συνεχίσουμε τη ζωή μας, σε μια διαφορετική κανονικότητα, με ποιες προφυλάξεις κ.ά. Τέλος, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην καθημερινότητά μας από την ύπαρξη του κορωνοϊού, θα διατυπωθούν προτάσεις για την ασφαλή συμμετοχή των πολιτών σε ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις μέσα στη νέα πραγματικότητα στο Μαρούσι.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Οι βασικοί ομιλητές με τη σειρά που θα μιλήσουν είναι:

  • Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Αμαρουσίου
    «Υγειονομική κρίση: Ο σημαντικός ρόλος των δήμων στην προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων» ​
  • Δημοσθένης Μπούρος, Ομότιμος Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ
    «Covid-19 : Ένας προκλητικός και ύπουλος δολοφόνος» 
  • Γιώργος Σαρόγλου, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας
    «Covid-19: Συνέχιση της πανδημίας με όρους κανονικότητας και προφύλαξης»
  • Μαίρη Γώγου, Καρδιολόγος, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου
    «Η νέα πραγματικότητα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό στον Δήμο Αμαρουσίου»  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Γιάννης Μπεθάνης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Share