Ζυμαρικά ολική άλεσης με τόνο

Μετά τις γιορτές η ζυγαριά στους περισσότερους από εμάς δείχνει κάποια κιλά παραπάνω. Ένα διαιτητικό γεύμα αλλά αρκετά γευστικό και χορταστικό είναι ότι καλύτερο για την περίοδο μετά τις γιορτές. Για σήμερα σας προτείνουμε ζυμαρικά ολικής άλεσης με τόνο! Το συγκεκριμένο πιάτο είναι επίσης ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση από το κρέας.

Υλικά

1 κουτί ζυμαρικά ολικής άλεσης
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
ένα φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο (μπορείτε να βάλετε μια κονσέρβα καλαμπόκι)
ένα φλιτζάνι κόκκινα φασόλια
½ βαζάκι πράσινες ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο τριμμένο καρότο
1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά για να είναι έτοιμα όταν θα τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα.
  2. Βράζετε το καλαμπόκι και τα κόκκινα φασόλια. Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει κονσέρβα δεν απαιτείται βράσιμο.
  3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την ντομάτα.
  4. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα τον τόνο, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις ελιές (στραγγισμένα), το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο, την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατεύετε πολύ καλά και είναι έτοιμο!
Share