Εργοτάξιο ακόμα η πλατεία Ευτέρπης – Απογοητευμένοι οι επιχειρηματίες της περιοχής

Η εικόνα του Αμαρουσίου στον σταθμό του ΗΣΑΠ δυστυχώς παραμένει απογοητευτική παρά τις διαβεβαιώσεις των δημοτικών αρχών ότι το έργο θα παραδοθεί σύντομα. Η αρχική εκτίμηση ανέφερε ότι το παρκινγκ και η πλατεία της Ευτέρπης θα ήταν έτοιμο στις 30 Νοεμβρίου 2018 ωστόσο αυτό δεν έγινε με την νέα ημερομηνία παράδοσης να τοποθετείται στις 27 Φεβρουαρίου.  Το maroussi – news.gr κάνοντας μια βόλτα στο Μαρούσι χτες 22 Φεβρουαρίου διαπίστωσε πως το συγκεκριμένο έργο είναι αδύνατον να παραδοθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Οι φωτογραφίες άλλωστε μαρτυρούν την πραγματικότητα. 

Ο χώρος γύρω από το σταθμό εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο με σκαλωσιές, περιφράξεις και μπάζα. Συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες των οποίων τα καταστήματα βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το εργοτάξιο. Η κατάσταση που επικρατεί όσο διαρκεί το συγκεκριμένο έργο είναι απελπιστική.

Ένας υπάλληλος σουβλατζίδικου μας είπε χαρακτηριστικά πως δυστυχώς η νεολαία έχει φύγει από την περιοχή. “Μετά τις 9 το βράδυ δεν περνά πια κόσμος. Φοβάται και δεν έρχεται από εδώ. Δυστυχώς έχουμε ζημειωθεί πολύ και περιμένουμε να δούμε πότε τελικά θα τελειώσει αυτό το έργο”.

Λίγο παρακάτω συναντήσαμε έναν ιδιοκτήτη γραφείου και όταν του υπενθυμίσαμε πως είχαν πει πως το συγκεκριμένο έργο θα παραδοθεί σύντομα, απλά γέλασε. “Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμο σύντομα. Πιστεύω πως χρειάζονται άλλοι τρεις μήνες τουλάχιστον”. Και ο ίδιος μας είπε πως λόγω του εργοταξίου η περιοχή έχει ερημώσει και πως πλέον όλοι πάνε προς την Ερμού και δεν περνούν από τον κάτω δρόμο της πλατείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του maroussi – news.gr οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν ζημειωθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως πολλά καταστήματα παραμένουν ξενοίκιαστα και κλειστά. Όπως μας είπαν το εργοτάξιο σε συνδυασμό με τα υψηλά ενοίκια της περιοχής δυσχαιρένουν την κατάσταση και καθιστούν αδύνατη την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής.


Ιδιοκτήτρια με βιολογικά προϊόντα μας εκμυστηρεύτηκε μεταξύ άλλων πόσο τυχερή στάθηκε όταν αποφάσισε να μετακινήσει την επιχείρησή που διατηρεί εδώ και 30 χρόνια λίγο πιο κάτω από το εργοτάξιο. Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την περάτωση του έργου ήταν μεγάλα και ζημιογόνα για την ίδια. Οι πολλαπλές διακοπές ρεύματος, η έλλειψη πάρκινγκ για τα οχήματα της τροφοδοσίας σε συνδυασμό με το εργοτάξιο δυσκόλεψαν την ίδια να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις του καταστήματος. “Προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά δυστυχώς το Μαρούσι δεν είναι όπως παλιά. Έχει αλλάξει. Δεν είναι πια τόσο καθαρό. Είναι πολύ καλό για την περιοχή που φτιάχνεται η πλατεία Ευτέρπης αλλά θα έπρεπε να είναι όλοι συνεπείς και να τελιώσει στην ώρα του. Δυστυχώς αργεί πολύ”.

Είναι γεγονός πως η γύρω περιοχή δεν θυμίζει σε τίποτα την λάμψη του Αμαρουσίου των παλαιών χρόνων. Τα έργα ανάπλασης είναι θεμιτά αρκεί να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και φυσικά να μην ζημιώνονται οι επιχειρηματίες και να μην ταλαιπωρούνται καθημερινά οι πολίτες.

 

Share