Επιστολή-παρέμβαση της ΟΛΜΕ για την ασφαλή διέλευση μαθητών ΕΠΑΛ στο Μαρούσι

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, απέστειλε η Ο.Λ.Μ.Ε., αιτούμενη παρέμβαση με στόχο την πρόληψη πιθανών ατυχημάτων σε βάρος μαθητών, λόγω φραγής της διόδου μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Παιδικής Χαράς του Δήμου Αμαρουσίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

ΘΕΜΑ: Παρεμπόδιση της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών των ΕΠΑΛ Αμαρουσίου

Κύριε Υπουργέ,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για την απόφασή σας να κλείσετε την μοναδική δίοδο, που συνδέει τα σχολεία: 1ο ,2ο , 3ο ΕΠΑΛ και Ε.Κ. Αμαρουσίου, με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τον σταθμό του ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα, τα αστικά λεωφορεία και το ΙΕΚ Αμαρουσίου.

Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει δίοδος ανοικτή μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Παιδικής Χαράς του Δήμου Αμαρουσίου. Την δίοδο αυτή χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από 700 άτομα (διδάσκοντες, μαθητές, και γονείς) για να μετακινηθούν από και προς τα μέσα μεταφοράς που σταθμεύουν στην άλλη πλευρά της εξόδου.

Εντελώς ξαφνικά με εντολή παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, όπως ενημερωθήκαμε κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, έγινε φραγή της διόδου αυτής με ψηλά παραπετάσματα και κάγκελα.

Η ενέργεια αυτή των υφισταμένων σας εκτός των προβλημάτων άμεσης επικοινωνίας με τα Μ.Μ.Μ. που δημιουργεί μπορεί να γίνει και αιτία σοβαρών ατυχημάτων για τους ανήλικους μαθητές που για να συντομεύσουν το χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης από τα συγκεκριμένα σχολεία σκαρφαλώνουν καθημερινά στα κάγκελα της φραγμένης διόδου, αγνοώντας τις συνεχείς επισημάνσεις των διδασκόντων τους για την επικινδυνότητα αυτής τους της πράξης.

Μαζί με τις ανωτέρω επισημάνσεις κυρίως για τη σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των μαθητών μας, απαιτούμε το άμεσο άνοιγμα της διόδου για την διευκόλυνση της καθημερινότητας διδασκόντων και μαθητών.

Αναμένουμε άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του προβλήματος.

Share