Εκλογές 2019: Εκατοντάδες πολίτες στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιώργου Καραμέρου

Παρουσία εκατοντάδων δημοτών που γέμισαν τον πεζόδρομο της Ερμού και με μια ιδιαίτερα συναισθηματική και ενθουσιώδη ομιλία για το Μαρούσι, ο Γιώργος Καραμέρος, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση ως υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι. Ευχαρίστησε θερμά και αρκετές φορές τον κόσμο για την συγκινητική υποδοχή επισημαίνοντας από την αρχή ότι η παράταξη # Ενωμένο Μαρούσι δεν λογοδοτεί σε κόμματα και κομματικά στελέχη αλλά μόνο στους ανθρώπους της πόλης. «Το ψηφοδέλτιο μας, το ψηφοδέλτιο που γράφει «Ενωμένο Μαρούσι», τόνισε χαρακτηριστικά, δεν φτιάχτηκε σε κομματικά γραφεία και πίσω από κλειστές πόρτες, δημιουργήθηκε στις γειτονιές της πόλης μας».

Τον κ. Καραμέρο προλόγισε η 17χρονη μαθήτρια της Β’ Λυκείου, η Ραλλού Γιαννιού, που πρωταγωνίστησε στο πρόσφατο σποτ του συνδυασμού για την συμμετοχή των νέων που ψηφίζουν για πρώτη φορά στις εκλογές. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος περιέγραψε στην ομιλία του ένα Μαρούσι όπως πρέπει να γίνει για τα νέους αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Προέταξε το κεντρικό σύνθημα: «Με πάθος για την αλλαγή, με Νέο Δήμαρχο να πάμε την πόλη μας μπροστά». Αναφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο, τις δυσκολίες, τα «χτυπήματα», τις σκληρές δηλώσεις, εκτιμώντας ότι τελικά οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και θα αξιολογήσουν βάσει προγράμματος που μπορεί να εκφράσει την απαίτηση του Μαρουσιώτικου λαού για αλλαγή με νέους ανθρώπους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «να κριθούμε για τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας, για το ποιος μπορεί να εκφράσει την αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας, για να ανοίξουν επιτέλους οι πόρτες του δήμου σε νέους ανθρώπους, για το ποιος έχει το πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την πόλη μας. Ας κριθούμε για το ποιος μπορεί να γυρίσει σελίδα στην πόλη μετά από 13 χρόνια».

Περιέγραψε κρίσιμα ζητήματα για το Μαρούσι όπως τα σχολεία, οι προβληματικοί δρόμοι και τα πεζοδρόμια που σε πολλά σημεία θυμίζουν οδικό δίκτυο ορεινών και απομακρυσμένων χωριών, γεμάτοι λακκούβες, χωρίς διαγραμμίσεις, επικίνδυνους για την ασφάλεια των οδηγών. Για την ασφάλεια στα σπίτια και στο δρόμο, για το πρόβλημα της απασχόλησης νέων ανθρώπων στο Μαρούσι, αλλά και για την ανάγκη να γίνει η πόλη πιο ζωντανή, με περισσότερη εμπορική κίνηση. Αναφέρθηκε στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τις νέες υποδομές, την τεχνολογία και τις σοβαρές ψηφιακές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν και θα αναβαθμίσουν τη ζωή και την καθημερινότητα του δημότη. Για την ανάγκη να κινούνται με αξιοπρέπεια τα άτομα με αναπηρία που αποτελεί δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας, ενώ δεν παρέλειψε την απαίτηση για αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας αλλά και την κρισιμότητα των πράσινων πολιτικών στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σε προσωπικό τόνο αναφέρθηκε στις επιδιώξεις του ως Δήμαρχος τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η δημαρχία δεν αποτελεί για μένα ούτε αυτοσκοπό, ούτε κάποιου είδους συνταξιοδότηση. Δεν κολλάμε κομματικά ένσημα εδώ. Ονειρευόμαστε μια πόλη όμορφη, μια πόλη ασφαλή, μια πόλη σύγχρονη. Μια πόλη που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της. Μια πόλη που θα γίνει σημείο αναφοράς σε όλη την Αττική. Μια πόλη για την οποία θα είναι πραγματικά περήφανοι οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες. Αυτή την πόλη ονειρεύομαι. Και δεσμεύομαι εδώ σήμερα ότι θα δώσω όλο μου το είναι, ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να το πετύχω». Τέλος ζήτησε από τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες τη μεγάλη αλλαγή με ισχυρή πλειοψηφία στις 26 Μαΐου για την αναγέννηση της πόλης, εξέφρασε το σεβασμό του στις άλλες παρατάξεις και παρουσίασε τους 58 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.

Share