Εκδήλωση της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου με τον Χάρη Κακαρούχα

Η “Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου – f531”, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης σε μια εκδήλωση με δωρεάν είσοδο, στην οποία θα μιλήσει ο Χάρης Κακαρούχας για μια Ολιστική Προσέγγιση της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας και της Διδασκαλίας της.

Η ολιστική προσέγγιση του φωτογράφου είναι απόρροια 30 χρόνων εμπειρίας του στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και βασίζεται στο γεγονός ότι ο θεατής δεν στέκεται απέναντι στην εικόνα μόνο με κριτική διάθεση και λογική αλλά ως άτομο με αισθήσεις και συναισθήματα. Αν και έχει διδακτορικό στη φωτογραφία, υποστηρίζει πως κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να μας κάνει φωτογράφους. Η τεχνική, η ιστορία του μέσου, και η θεωρία μας δίνουν νοητική τροφή και γνώσεις αλλά όχι ουσιαστική βοήθεια στο πώς να βρούμε και να υλοποιήσουμε το δικό μας φωτογραφικό βλέμμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Χάρης Κακαρούχας θα μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσεγγίζουμε συνειδητά τη φωτογραφία, καθώς και όλες τις μορφές τέχνης, και να σχετιζόμαστε προσωπικά με την εικόνα, είτε είμαστε φωτογράφοι είτε θεατές. Όσοι παρευρεθούν, μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τον Χάρη Κακαρούχα και να συζητήσουν μαζί του την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.00, στο Χώρο Τέχνης «Ισόγειο» Αγίου Δημητρίου 14, Κηφισιά.

Ο Χάρης Κακαρούχας γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα. Σπούδασε Χαρτογραφία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και Θεωρία του Χρώματος και οπτική αντίληψη στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Επίσης, έχει διδακτορικό στη Φωτογραφία από το πανεπιστήμιο του Ντέρμπι (τίτλος διατριβής: Προσωπογραφία- Χαρτογράφηση του εαυτού). Μελέτησε πολλές διαφορετικές μορφές θεραπείας μέσω της τέχνης στο Φωνητικό Ινστιτούτο της Ελβετίας, στο Ινστιτούτο Ερευνών της Πούνα στην Ινδία, όπως επίσης άλλες πρακτικές σύγχρονης φυσικής ψυχοθεραπείας (Ινστιτούτο Ελευθερίας – Άμστερνταμ, Ολλανδία). Το φωτογραφικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Χώρο Τέχνης «Ισόγειο»: Αγίου Δημητρίου 14, Κηφισιά

Είσοδος ελεύθερη.

Share