Εγκαινίαστηκε το περίπτερο της ΚΕΔΕ στην 83η ΔΕΘ παρουσιάζοντας το Εργαστήρι Καινοτομίας

Εγκαινιάστηκε χτες το περίπτερο της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο της και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη να τονίζει τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να συνεχίσει να επενδύει στους νέους με καινοτόμες και εξωστρεφείς δράσεις συμβάλλοντας ενεργά στην αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Δείχνουμε το δρόμο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, επενδύοντας στους νέους. Κλειδί για την εθνική ανάταξη είναι η υιοθέτηση ενός νέου αποκεντρωμένου μοντέλου κράτους, με την Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό ρόλο»

Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων ανακοινώθηκε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά ο πρώτος κύκλος υπηρεσιών και εφαρμογών για τους Δήμους, μέσω του City Challenge Lab- Επιταχυντή της ΚΕΔΕ, το οποίο θα υποστηρίζει τις 43 ομάδες που θα συμμετέχουν να κάνουν την πιλοτική τους εφαρμογή κανονική εμπορική εφαρμογή με λειτουργικότητες που χρειάζονται οι Δήμοι. Οι ομάδες θα υποστηρίζονται να ολοκληρώνουν την εφαρμογή τους, ώστε να μπορεί να ανέβει για διάθεση στο αποθετήριο εφαρμογών της ΚΕΔΕ και από εκεί, όλοι οι Δήμοι με χαμηλό κόστος θα μπορούν να την κατεβάσουν και να τη λειτουργούν. Έτσι, πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες ιδέες θα γίνονται μέρος της πρακτικής των δήμων και οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να μετασχηματιστούν σε εταιρείες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Ι. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δ. Παπαστεργίου, Τ. Κανταράς, Ι. Λουλουδάκης, Ι. Λυμπέρης, Ι. Τσιάμης και Ν. Σακούτης, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος κόσμου.

Νωρίτερα το περίπτερο της ΚΕΔΕ επισκέφθηκαν κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, ο Υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων.

Share