Δροσιστική μους από πεπόνι

Το πεπόνι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Γευστικό και άκρως δροσιστικό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε και σε μια άλλη εκδοχή δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή…

Υλικά:

  • ½ μέτριο πεπόνι (περίπου) + επιπλέον για γαρνίρισμα,
  • 2 φακελάκια (1 συσκευασία) ζελέ λεμόνι,
  • 1½-2 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το πεπόνι),
  • 1 φλυτζάνι καυτό νερό,
  • 1 φλυτζάνι (220 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση:

  • Αδειάζετε σε ένα μπολ τα 2 φακελάκια του ζελέ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε μέσα το καυτό νερό, το ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί και το αφήνετε να κρυώσει (όχι όμως να πήξει).

  •  Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε ½ πεπόνι, αφαιρείτε τις φλούδες του και το τεμαχίζετε. Το χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ μέχρι να γίνει ρευστός πουρές και το μετράτε: Πρέπει να έχετε 2 φλιτζάνια. Αν είναι λιγότερο, αλέθετε ακόμα λίγο πεπόνι. Προσθέτετε στο κρύο ζελέ το γιαούρτι, το ανακατεύετε και το χτυπάτε λίγο με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  •  Προσθέτετε στο μίγμα ζελέ/γιαούρτι τον πουρέ του πεπονιού και το ανακατεύετε καλά.
  • Το μοιράζετε σε 6-8 μπολάκια και τα βάζετε για 2-3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.

Το tip της συνταγής: Το πεπόνι με πορτοκαλί χρώμα δίνει στη μους πολύ ωραίο πορτοκαλί χρώμα, ενώ το πεπόνι με κίτρινη ψίχα δίνει κίτρινο χρώμα.”

Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή: xrysessyntages.com

 

 

 

Share