Διακόσμηση σπιτιού: 5 χρυσοί κανόνες από τους επαγγελματίες

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας, ο απόλυτα προσωπικός μας χώρος, στον οποίο χαλαρώνουμε, περνάμε όμορφες στιγμές με τους οικείους μας, ονειρευόμαστε και κάνουμε αυτά που πραγματικά αγαπάμε. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι λίγοι άνθρωποι αισθάνονται πραγματικά καλά στο σπίτι τους, αφού από ένα σημείο και μετά το βαριούνται. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, η πρωτότυπη διακόσμηση σπιτιού που θα αντανακλάει τις ανάγκες σας και θα ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα γούστα σας είναι το άλφα και το ωμέγα. Οι επαγγελματίες διακοσμητές έχουν να μας δώσουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να βγάλουμε από το χώρο μας το καλύτερο που έχει να μας δώσει, ώστε να χαιρόμαστε, κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι μας, και να μη θέλουμε να φύγουμε από αυτό.

Επικεντρωθείτε στο δυνατό σημείο κάθε δωματίου

Κάθε δωμάτιο και σίγουρα το σαλόνι έχει ένα δυνατό σημείο, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί, για να δώσει προσωπικότητα στο χώρο. Ένα τζάκι, ένας μεγάλος ξεχωριστός καθρέφτης ή ένας εντυπωσιακός πίνακας θα αποτελέσουν το επίκεντρο της διακόσμησης και του φωτισμού και θα δώσουν χαρακτήρα σε όλο το χώρο.

Παίξτε με τις αντιθέσεις

Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι πολύ σημαντικές για τη διακόσμηση σπιτιούσε χώρους που έχουν κάποιο μειονέκτημα, όπως οι μικροί ή οι μακρόστενοι χώροι. Για να πετύχετε μια τέτοια αντίθεση, χρησιμοποιήστε μια επιφάνεια ως καμβά για σκούρες αποχρώσεις και προσθέστε πάνω της κάτι ανοιχτόχρωμο ή το αντίθετο. Για παράδειγμα, σε έναν καναπέ με σκούρο γκρι ριχτάρι μπορείτε να προσθέσετε άσπρα μαξιλάρια.

Μην παραμελείτε τους τοίχους

Συχνά, η διακόσμηση σπιτιού επικεντρώνεται στο να αγοράσουμε ακριβά και καλαίσθητα έπιπλα, να βάλουμε όμορφα διακοσμητικά και να έχουμε καλής ποιότητας υφάσματα. Φυσικά όλα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο στην περιποιημένη εικόνα του σπιτιού, όμως το θέμα είναι να μην παραμελούμε τους τοίχους. Γυμνοί τοίχοι δημιουργούν μια ψυχρή ατμόσφαιρα και το σπίτι μοιάζει άδειο χωρίς να ξέρουμε γιατί. Ένας καθρέφτης, ένα ρολόι τοίχου, πίνακες και φωτογραφίες είναι πολύ καλές ιδέες, για να γεμίσουμε τους τοίχους μας και να τους δώσουμε έναν προσωπικό τόνο.

Ο φωτισμός είναι το παν για την ατμόσφαιρα

Όσο προσεγμένη και αν είναι η διακόσμηση του σπιτιού μας, αν δεν έχουμε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό να την αναδείξει, απλώς θα πάει χαμένη. Οι λάμπες οροφής χρειάζονται οπωσδήποτε, ειδικά στην κουζίνα και την τραπεζαρία, επειδή έχουν όσο φως χρειάζεται για την περίσταση, όμως μην μείνετε μόνο σε αυτά. Επιδαπέδια φωτιστικά, σποτάκια και επιτραπέζια λαμπατέρ όχι μόνο θα γλυκάνουν το χώρο με το φως τους αλλά ανάλογα με το designτους μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους υπέροχα διακοσμητικά σπιτιού.

Η οργάνωση είναι απαραίτητη

Κανένα σπίτι δεν δείχνει όμορφο αν είναι ακατάστατο, πόσο μάλλον ένα μικρό σπίτι. Η τάξη και η οργάνωση όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να καθαρίζετε ευκολότερα το σπίτι αλλά και θα συνεισφέρουν στη συνολική διακόσμηση του σπιτιού. Καλάθια, τραπέζια σαλονιού με αποθηκευτικό χώρο από κάτω, ψάθινα καλάθια και minimal κουτιά αποθήκευσης θα σας δώσουν εξαιρετικές λύσεις και θα απογειώσουν το στυλ κάθε δωματίου.

Οτιδήποτε διακοσμητικό σπιτιού χρειάζεστε θα το βρείτε στο echodeco.gr