Διαδήλωση κατά του πολέμου στη Συρία από την Κ.Ο. ΚΚΕ Αμαρουσίου

Η Κ.Ο. ΚΚΕ Αμαρουσίου διοργανώνει διαδήλωση – πικετοφορία κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 18:30 στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

Σημειώνεται ότι για την ίδια μέρα και ώρα έχουν διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση οι Κ.Ο. ΚΚΕ Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού και Βριλησσίων στην πλατεία Χαλανδρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση σημειώνει:

«Κάτω τα χέρια από τον συριακό λαό – Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς». Με αυτό το σύνθημα η Κομματική Οργάνωση Μαρουσιού του ΚΚΕ καλεί σε μαζική καταδίκη της νέας, 3ης κατά σειρά εισβολής της ΝΑΤΟικής Τουρκίας και στρατηγικού εταίρου της Ε.Ε. στο έδαφος της Συρίας και διοργανώνει διαδήλωση – πικετοφορία στο Μαρούσι, την Παρασκευή 18 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στον λαό της Συρίας, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει τις τραγικές συνέπειες του 8χρονου πολέμου στο πλαίσιο σκληρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη σε όλη την περιοχή.

Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν όλους εκείνους που προπαγάνδιζαν ότι η απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι ένας «πολυπολικός» κόσμος, που θα χαλιναγωγεί τάχα τις αντιθέσεις και θα εγγυάται την παγκόσμια ειρήνη. Όλους εκείνους που παρουσιάζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια ως εγγύηση για τη σταθερότητα στην περιοχή και τη χώρα μας ως «πυλώνα ασφάλειας». Η καμπάνα σημαίνει κίνδυνο και ταυτόχρονα την ανάγκη να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, τον σάπιο καπιταλισμό, που παράγει εκμετάλλευση, συγκρούσεις, ανταγωνισμούς, φτώχεια και προσφυγιά».

Share