Γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια!

Το γλυκό με το μπισκότο, τον ζελέ και την κρέμα είναι αναμφίβολα το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού. Το γλυκό που όλοι μας έχουμε φάει κατά τις διακοπές μας στο χωριό ή στο εξοχικό! Η συνταγή εύκολη και το αποτέλεσμα νοστιμότατο.

Υλικά (για 12 – 15 μερίδες)

  • 6 κουτ. σούπας Ανθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 4 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)
  • 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα

Διαδικασία

1. Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται.

2. Οταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.

4. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.

5. Σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο.

6. Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

7. Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

8. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα.

9. Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί.

10. Για τουλάχιστον 3 ώρες αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Πηγή: kathimerini.gr

Share