Αφράτο κέικ μήλου!

Το μήλο είναι το απόλυτο φρούτο του φθινοπώρου το οποίο όμως μπορεί να γίνει και η βάση για πεντανόστιμα γλυκίσματα! Ένα από αυτά είναι το κέικ μήλου με σταφίδες. Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται μίξερ ενώ σαν μετρητή χρησιμοποιούμε το κεσεδάκι του γιαουρτιού.

Υλικά

3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 125γρ
1,5 κεσεδάκι ζάχαρη
1/2 κεσεδάκι γάλα
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
4,5 κεσεδάκι αλεύρι τύπου 00
16 γρ μπέικιν πάουντερ
50 γρ σταφίδες
1 μήλο
Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Κανέλα

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο και τον ανάβουμε τον φούρνο στους 175 αέρα ή 180 αντιστάσεις.

-Παίρνουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και βάζουμε σταφίδες.

-Καθαρίζουμε το μήλο το κόβουμε στα 4 και μετά λεπτές φέτες και το βάζουμε στο άλλο μισό του χυμού με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
-Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και το γιαούρτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο. Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλεύρι και έπειτα το μπέικιν, το ξύσμα και τις σταφίδες τις οποίες θα έχουμε στραγγίξει από τον χυμό (καλό θα ήταν να τις σφίξουμε στα χέρια μας και να διώξουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο τον χυμό)
-Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Από πάνω βάζουμε τις φέτες του μήλου λίγη ζάχαρη με κανέλα και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Share