Αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στο έργο ανάπλασης πρότυπου χώρου πρασίνου στην περιοχή του Αγίου Θωμά – οδός Πρωταγόρα

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 στο έργο δημιουργίας πρότυπου χώρου πρασίνου (15 στρ.) στην περιοχή του Αγίου Θωμά – οδός Πρωταγόρα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “LIFE Grin”.

​Ο κ. Θ. Αμπατζόγλουαφού ενημερώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον εργολάβο για τις εργασίες που έχουν πρόσφατα ξεκινήσει, για το είδος των φυτεύσεων και την απαραίτητη συντήρηση της υφιστάμενης γεώτρησης, δήλωσε:

«Μετατρέπουμε ένα κοινόχρηστο χώρο 15 στρεμμάτων επί της οδού Πρωταγόρα, σε πολύτιμο χώρο πρασίνου και αναψυχής, δημιουργώντας ελληνικούς κήπους, βάσει σύγχρονων προδιαγραφών που όπως ορίζει και το σχετικό πρόγραμμα που στοχεύει στο μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της βιοποικιλότητας εντός του αστικού ιστού. Η ανάπλαση του χώρου θα περατωθεί την Άνοιξη του 2021,  θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπλασης και για άλλους κοινόχρηστους χώρους του Αμαρουσίου αλλά και όλης της χώρας. Προτεραιότητά μας, είναι να ομορφύνουμε τις γειτονιές μας και να δημιουργήσουμε πράσινες περιοχές που θα μπορούμε εύκολα να συντηρήσουμε. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους και τους πολίτες όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σχετικών διαβουλεύσεων όπως συνέβη στην περίπτωση του Αγ. Θωμά αλλά και μετά την παράδοση, για την προστασία και συντήρηση των χώρων».

 Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του προγράμματος “LIFE Grin” στο Δήμο Αμαρουσίου και στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πρόκειται να λειτουργήσουν ως πρότυπο σε τουλάχιστον άλλους 8 Δήμους της χώρας.

 

Share