Αυγά σκράμπλ: Η τέλεια λύση για όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ίσως και να μην έχεις όρεξη να μαγειρέψεις γιατί είσαι κουρασμένος/η, γιατί έξω έχει τέλεια ημέρα και δεν θέλεις να την περάσεις στην κουζίνα ή γιατί θέλεις να φτιάξεις κάτι απλό σε λίγα λεπτά. Όταν ένα φαγητό δεν είναι μπελαλίδικο δεν σημαίνει επίσης πως δεν είναι νόστιμο. Υπάρχουν πολύ απλά πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε για εσάς και την οικογένειά σας μέσα σε λίγα λεπτά και να είναι εξίσου γευστικά με ένα φαγητό που απαιτεί ώρες προετοιμασίας και εκτέλεσης.

Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε είναι ιδανική για brunch ή για βραδινό που συνήθως επιλέγουμε να τρώμε κάτι λιγότερο βαρύ από το μεσημεριανό.

Υλικά για 4 μερίδες 

  • 8 αυγά
  • 1/3 φλιτζ. light κρέμα γάλακτος 
  • 25 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ, ρίχνουμε τα αυγά τα οποία είναι ελαφρώς χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να δούμε φουσκάλες στην επιφάνεις του μείγματος
  • Επιλέγουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αυγών.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά σπρώχνοντας τα έτοιμα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα όλα τα αυγά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Μπορείτε να τα σερβίρεται με φρυγαρισμένο ψωμί και να τα συνοδεύσετε με ντοματίνια, φέτα και ρόκα! Αν θέλετε να αποφύγετε τα τόσα αυγά μπορείτε αντί για οκτώ ολόκληρα αυγά να βάλετε, τέσσερα ολόκληρα και 4 ασπράδια.

    Καλή σας όρεξη!
Share