Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες για όλη την οικογένεια

Πολλοί τους ονομάζουν ρεβυθοκεφτέδες ενώ άλλοι προτιμούν να τα αποκαλού φαλάφελ. Όπως και αν ονομάζονται το σίγουρο είναι πως πρόκειται για νόστιμους αρωματικούς κεφτέδες που τρώγονται όλες τις ώρες και φυσικά από όλους, μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια βρασμένα ρεβίθια (τα αφήνουμε όλη τη νύχτα σε νερό)
  • 1 κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο( προαιρετικα)
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κομμάτι φέτα τριμμένη (όχι πάρα πολύ)
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση

1. Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύουμε.
2. Για να δέσουν τα υλικά βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή τηγάνι και μόλιες κάψει ρίχνουμε με κουτάλι μια ποσότητα σαν κεφτεδάκι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
4. Στρώνουμε ένα απορροφητικό χαρτί σε πιάτο και τα τοποθετούμε άνω για να φύγει το περιττό λάδι.

    Καλη ορεξη!!!

Share