Αλμυρή τάρτα με βάση σφολιάτας, ντοματίνια και ανθότυρο

Ένα νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό του γεύματος είναι η αλμυρή τάρτα. Η βάση μπορεί να παραμείνει ίδια και εσείς απλά να αλλάξετε τη γέμιση με οτιδήποτε σας αρέσει. Εμείς σας προτείνουμε μια άκρως καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια και ανθότυρο. Η προετοιμασία απαιτεί μόνο 15 λεπτά και ο χρόνος μαγειρέματος ανέρχεται στα 25 με 35 λεπτά. Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 με 6 μερίδες.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 κιλό ντοματίνια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. Βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 250 γρ. Ανθότυρο

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το βούτυρο να λιώσει καλά. Ρίξετε τα κρεμμύδια και αφήστε τα να μαγειρευτούν και να καραμελωσουν για περίπου 10′. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίξετε το σκόρδο ψιλόκομμένο και αφήστε άλλα 3-4 λεπτά. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

2. Στρώστε ενα κομμάτι λαδόκολλα σε ενα ταψί φούρνου και απλώστε τη σφολιάτα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200oc.

3. Απλώστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στην σφολιάτα αφήνοντας 2 εκ. απόσταση από τις άκρες. Με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σας.

4. Πλύντε καλά τα ντοματίνια, κόψετε τα και βάλτε τα πάνω στην τάρτα. Ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με χοντρό αλάτι.

4. Με ένα μαχαίρι, χάραξε την σφολιάτα. Χωρίς να την κόψετε, χάραξε απαλά τις 4 πλευρές με 4 ευθείες γραμμές, εκεί που αρχίζει η γέμιση. Έτσι θα φουσκώσει κάνοντας ένα σχέδιο στις άκρες της. Εναλλακτικά διπλώστε τις άκρες προς τα μέσα.

5. Ψήστε την τάρτα με ντοματίνια στον αέρα για 25-35′, μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να ψηθούν τα ντοματίνια. Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο ραντίστε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τρίψτε με το χέρι σας το φρέσκο θυμάρι σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Πηγή: www.madameginger.com

Share