Αλμυρά μάφινς με γαλοπούλα και τυρί!

Αν δεν ξέρετε τι να φτιάξετε για το αποκριάτικο πάρτυ του παιδιού σας τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε την παρακάτω συνταγή. Τα αλμυρά μάφινς θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους και φυσικά θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Διαβάστε μια οικονομική συνταγή με απλά υλικά και δημιουργήστε τα πιο νοστιμα αλμυρά μάφινς! 

Υλικά για 10 με 12 μαφινς

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν

1 αυγό

125 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό

200 ml κρέμα γάλακτος

Γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένη/ο

100 γρ. φέτα κομματάκια

2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα σε κομματάκια ή ζαμπόν

Πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το αυγό και μετά από λίγη ώρα ρίχνουμε μέσα τη γραβιέρα, τη γαλοπούλα ή το ζαμπόν, αν σας αρέσει καλύτερα, και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα. Ρίχτετε λίγο πιπέρι.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέκιν και το αλάτι. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα, και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια για τα μάφινς. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας, προσθέτουμε λίγη φέτα και καλύπτουμε με άλλη μία κουταλιά της σούπας.
  4. Προσπαθούμε το μείγμα να πάει παντού στο φορμάκι και να είναι ομοιόμορφο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!

Share