Έξυπνα παγκάκια και WiFi στην πλατεία Ευτέρπης

Σε λειτουργία βρίσκεται η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στην πλατεία Ευτέρπης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν μέσω wifi στο κινητό, στο tablet ή στο laptop τους σε όλη την έκταση της πλατείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου. Μπορεί οι επισκέπτες της πλατείας να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόγειο πάρκινγκ καθώς έως τις 4 Ιουλίου δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία, όπως ανέδειξε σχετικό ρεπορτάζ του maroussi – news, ωστόσο μπορούν να έχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο Δήμος επίσης ενημερώνει το κοινό πως η δωρεάν πρόσβαση στο internet δεν σταματά εκεί καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στον κυβερνοχώρο θα επεκταθεί στις πλατείες Εθνικής Αντίστασης και Γαρδέλη ώστε το σύνολο του χώρου πέριξ του σταθμού του Η.Σ.Α.Π να προσφέρεται ως hot spot τεχνολογίας και αναψυχής. Το έργο κάλυψης με wifi του συνόλου των τριών πλατειών εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης WiFi4EU που εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Παράλληλα με την ενεργοποίηση του δωρεάν hotspot wifi, τέθηκαν σε λειτουργία και τα «έξυπνα παγκάκια» που εκτός από τις δυνατότητες φόρτισης που προσφέρουν λειτουργούν και ως αναμεταδότες του σήματος πρόσβασης στο διαδίκτυο. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο wifi hotspot στην πλατεία Ευτέρπης μέσω του αναγνωριστικού “maroussi_smart_plaza” με ανοικτή συνδεσιμότητα.