Ένωση Γονέων Δήμου Αμαρουσίου: “Είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να προστατεύσουμε τον φυσικό πλούτο του Δάσους Συγγρού”

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου εκφράζει την ανησυχία της για την πιθανή μετατροπή του Δάσους Συγγρού σε «Αγρόκτημα Πόλης», όπως εξήγγειλαν ο νέος πρόεδρος του ΙΓΕ και ο αρμόδιος υπουργός.

«Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να προστατεύσουμε άμεσα τον φυσικό πλούτο που έχουμε δίπλα μας» τονίζει η Ένωση με το ακόλουθο ψήφισμα που εκδόθηκε μετά από γενική συνέλευση της Ένωσης:

Με ιδιαίτερη ανησυχία ακούσαμε τις εξαγγελίες του νέου προέδρου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), κ. Θυμάκη Νικόλαου, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, που αφορούν στα σχέδια του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση του Δάσους Συγγρού, όπως επίσης και αυτές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη.

Ειδικότερα δε, η αναφορά τους στην “αναβάθμιση” του Δάσους Συγγρού σε «Αγρόκτημα Πόλης», η αντιστοίχισή του με το Πάρκο Τρίτση, τον Εθνικό Κήπο, το Τατόι ή το Άλσος της Κηφισιάς, η λογική του Estate Management /Park Management (Διαχείριση ακινήτων/ διαχείριση πάρκων) και η αξιοποίηση του μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), μόνο ως αρνητικούς οιωνούς μπορούμε να τους εκλάβουμε.

Εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Δημόσιων Σχολείων του Αμαρουσίου, που επανειλημμένως έχουμε αθληθεί και ψυχαγωγηθεί στο Δάσος μαζί με τα παιδιά μας, έχουμε εθελοντικά δραστηριοποιηθεί με τη συμμετοχή μας στις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του ισχυρού νομικού πλαισίου του κληροδοτήματος Συγγρού και του διαχρονικού δασικού του χαρακτήρα θα μας βρει αντίθετους.

Μπορεί για την ώρα οι συζητήσεις να είναι σε ύφεση και να υπάρχουν καθησυχαστικές δηλώσεις από τους ιθύνοντες, όμως οι παραπάνω δηλώσεις δεν μας πείθουν ότι ήταν αθώες και αφελείς.

Λαμβάνοντας δε υπόψη μας, την παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή, θεωρούμε πως υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να προστατεύσουμε άμεσα τον φυσικό πλούτο που έχουμε δίπλα μας.

Share