Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμήθηκε με το βραβείο «Λειτουργία Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» στη διεθνή έκθεση verde.tec

Διάκριση για την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία τιμήθηκε στην κατηγορία «Οργάνωση και Διοίκηση» των βραβείων «Greek Green Awards 2019» με το βραβείο «Λειτουργία Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας», στο πλαίσιο της 3ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.

Στη 3η διεθνή έκθεση συμμετείχε, επίσης, ως εκθέτης η εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου με δικό της περίπτερο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης  που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και απένειμε βραβεία «Greek Green Awards» σε Δήμους, φορείς και οργανισμούς που διακρίθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τους βραβευθέντες και συμμετέχοντες στην έκθεση και υπογράμμισε:

«Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και οι εθελοντές μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με σχέδιο και οργάνωση για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτου συμβάντος 12 μήνες τον χρόνο.

Η υλοποίηση των δράσεων πολιτικής προστασίας ανήκει κατά κύριο λόγο, κυρίως, στη φάση της πρόληψης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό χρειάζεται να οργανώνουμε και να ενισχύουμε τους μηχανισμούς και τα μέσα που θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και να αντιμετωπίσουν όποτε και αν απαιτηθεί έκτακτα γεγονότα.

Και στον τομέα της πολιτικής προστασίας κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αττική. Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα  επεξεργαστήκαμε τη σημερινή κατάσταση και έχουμε διαμορφώσει 10 βασικές προτάσεις που αποτελούν το προγραμματικό πλαίσιό μας στον τομέα της πολιτικής προστασίας».

Share