Με δρομείς πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και σήμερα ο ημιμαραθώνιος στον οποίο συμμετείχαν περίπου 22.000 δρομείς. Το κέντρο ήταν απροσπέλαστο αφού από νωρίς το πρωί η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια ο αγώνας. 

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος και όλοι απήλαυσαν τις ομορφιές της Αθήνας κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου δόθηκε στις 9:00 στην Πλατεία Συντάγματος επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Στα 5 χλμ. θα έλαβαν μέρος περίπου 11.000 άνδρες και γυναίκες, στα 3 χλμ. αγωνίστηκαν 3.500 δρομείς, ενώ στον αγώνα του 1χλμ. για παιδιά και ΑμεΑ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 600. Παράλληλα, με τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο έγινε και το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου.

Ο ημιμαραθώνιος Αθήνας έχει νέο ρεκόρ διαδρομής, καθώς ο Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε σε χρόνο 1:08.04, καταρρίπτοντας το 1:08.30 που έκανε ο Κώστας Γκελαούζος πέρυσι στον αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Θοδωρής Αναγνώστου, με χρόνο 1:08.30, επίδοση επίσης καλύτερη, σε σχέση με το περσινό ρεκόρ του Γκελαούζου, ενώ τρίτος ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, που τερμάτισε σε χρόνο 1:08.38.

Στις γυναίκες, ο φετινός ημιμαραθώνιος της Αθήνας, είχε για νικήτρια την Στεφανία Λεοντιάδου, η οποία τερμάτισε σε χρόνο 1:20:43 και άφησε στη δεύτερη θέση την Πολωνή Ναταλία Μιερζλίκιν με 1:22:01 και στην τρίτη την Σόνια Τσεκίνη με 1:22:18. Η Ειρήνη Τσουπάκη συμπλήρωσε την τριάδα στη κούρσα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, με χρόνο 1:22:57.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν το κλίμα γιορτής που επικράτησε σήμερα κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου.

Φωτογραφίες: Eurokinissi.gr
Share