«Βοήθεια Στο Σπίτι»: Το ΔΣ του Αμαρουσίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της μονιμοποίησης του προσωπικού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου 2019 την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και τη σύσταση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Ειδικότερα, συστήνονται μία νέα θέση ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτριών και τρεις νέες θέσεις ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα και τη “μάχη” για μονιμοπίηση

Το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, η υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος των επωφελούμενων και η προώθηση στην απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Το πρόγραμμα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά.

Μετά από απεργίες και αντιδράσεις των συμβαλλόμενων, οι οποίοι ζητούσαν τη θεσμική κατοχύρωση του προγράμματος, τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την καταβολή δεδουλευμένων τους, ψηφίστηκε νομοσχέδιο στη Βουλή για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους τον Δεκέμβριο του 2018.

Με την ψηφισμένη τροπολογία, μπήκε τέλος σε ένα πολυετές καθεστώς εργασιακής ομηρίας και αέναης ανακύκλωσης χιλιάδων συμβασιούχων -που ανά περιπτώσεις εργάζονταν μέχρι και 18 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις- και δόθηκε η δυνατότητα στους οικείους δήμους (ανάμεσά τους και το Μαρούσι), να συστήσουν οργανικές θέσεις πέραν του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στο εν λόγω κοινωνικό πρόγραμμα.

Με ανακοίνωση του ο δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες ότι το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία στο δήμο, όπως προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας, μετά την τροποποίησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Τέλος μπαίνει στην εργασιακή ομηρία του προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι», μετά από μία σειρά παρεμβάσεων προς όλους τους αρμόδιους φορείς του κ. Γιώργου Πατούλη, ως δήμαρχος Αμαρουσίου και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος πρωτοστάτησε, στήριξε και συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα, προκειμένου να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίησή τους και να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος που υποστηρίζει εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Στον Δήμο Αμαρουσίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου 2019 την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και τη σύσταση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι». Ειδικότερα, συστήνονται μία νέα θέση ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτριών και τρεις νέες θέσεις ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών.

Σχετικά με την ειδικότητα ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (1 θέση) δεν προκύπτει ανάγκη σύστασης θέσης, δεδομένου ότι υπάρχει κενή οργανική θέση στον υφιστάμενο ΟΕΥ η οποία θα δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μέσα από τους κοινούς μας αγώνες με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια Στο Σπίτι” πετύχαμε να ευοδωθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Πλέον, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο αποκτούν μόνιμη και σταθερή εργασία, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος μέσα από το οποίο μοναχικοί και ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας βρίσκουν τη στήριξη και τη συμπαράσταση που έχουν ανάγκη.

Σταθερή θέση μας στον Δήμο Αμαρουσίου είναι οι εργαζόμενοί μας να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία και αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας.

Συνεχίζουμε ενωμένοι για να πετύχουμε περισσότερα για το Μαρούσι, για  την Αττική, για τη χώρας μας».

Share